Piña Colada dort

Piña Colada dort

Pokusila jsem se rekonstruovat recept na dort, který jsem kdysi dávno upekla podle návodu, co už není na těch internetech k nalezení a povedlo se to skvěle. Tenhle mix kokosu a ananasu je jeden z nejlepších dortů, jaký jsem kdy upekla.

Čokoládové muffiny s arašídovým máslem

Čokoládové muffiny s arašídovým máslem

Naše první video je na youtube. Čokoládové muffiny s arašídovým máslem ve veganské verzi.

Kokosová polenta s jahodami

Kokosová polenta s jahodami

Dostala jsem obrovskou spoustu jahod. Jsou výborné a doufám, že se jich všech stihnu zbavit důstojným způsobem a nebudu z nich muset dělat dřeň :) Tady je jedna super rychlá inspirace na jahodovou snídani.

Ořechový koláč s meruňkami a levandulí

Ořechový koláč s meruňkami a levandulí

Svazek sušené levandule máme ve váze v předsíni, další je schovaná v prádelníku, levandulovou esenci přidávám do aromalampy a taky do pračky. Na mém novém čajovém velehrnku je samozřejmě taky motiv levandule. Tak už jen chybělo ochutnat ji v jídle. Stalo se. V kombinaci s ořechy a meruňkami vzniká mez tímhle koláčem a mnou vážný vztah. S radostí se dělím o tento božský zážitek z kuchařky Plenty More s vámi.

Kokosovo-citrónové sušenky

Kokosovo-citrónové sušenky

Na tyto piškoty (nebo sušenky) jsem použila kokosovou mouku z balíčku bezlepkových muk, o kterých jsem psala na faceboooku. Samozřejmě je možné udělat z receptu bezlepkovou verzi, vynechat hladkou mouku a do těsta dát jen kokosovou, ale pak je těsto drobivější.

Čokoládové muffiny s červeným vínem

Čokoládové muffiny s červeným vínem

Tyto muffiny jsem vyzkoušela hned na několika pokusných králících a jen jeden se vyjádřil, že je v nich to víno cítit až moc. Ale někomu (mně) to tak úplně vyhovovalo a jiný se zase divil, že tam vůbec nějaké víno bylo. Obecně ale vládla spokojenost, abych tady nevytvářela dojem, že sem dávám něco nevyhovujícího. Tolik o citlivosti našich chuťových pohárků.

Nepečené arašídové řezy s brusinkami

Nepečené arašídové řezy s brusinkami

Základní pravidlo zní: Když někam přidáte burákové máslo, tak to vždycky bude chutnat dobře. A podle této logiky jsem se rozhodla zkusit i tyto řezy, jedny z mnoha variant, jak si připravit granolu. Rychlá příprava večer předem a ráno na vás bude čekat luxusní snídaně. Pro mě je sladká snídaně základ, i když stále ubírám na slazení. 

Sladké dýňové bochánky

Sladké dýňové bochánky

Ani mě sezóna dýní nemůže minout. Dlouho jsem přemýšlela, co z nich upéct. Naštěstí je to plodina nesmírně variabilní, a tak jsem se rozhodla pustit do těchto bochánků. Inspiroval mě recept v posledním Zajíci v krabici (ale s ním má nakonec společný jen tapiokový škrob a formu :)), který jsem si objednala poprvé a jedním z překvapení byl právě tapiokový škrob.

Raw kokosovo-karamelové dortíky

Raw kokosovo-karamelové dortíky

Když jsem uviděla tento blog plný raw dobrot a hyperbarevných fotek, byla jsem okamžitě rozhodnutá z něho všechno vyzkoušet. První volba padla na mini dortíky s výraznou chutí kokosu, datlí a čokolády. Zajímavý je na nich nulový podíl ořechů, které jinak v raw dortech nikdy nechybí. Nahrazují je tu dýňová semínka.